HIRDETŐ

Isteni cseresznyés piskóta

A cseresznyés piskóta egy finom és könnyű desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A piskótalapba friss cseresznyét rakunk, majd egy könnyű tejszínhab réteggel bevonjuk. A tetejére pedig további cseresznyéket teszünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • vaníliás cukor ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan belekeverjük a masszába.

3. Lépés

A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a felét befedjük friss cseresznyékkel.

4. Lépés

A piskótalapot 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

5. Lépés

Közben a tejszínhabot a vaníliás cukrot kemény habbá verjük.

6. Lépés

A kész piskótalapot kivesszük a sütőből, majd a tejszínhabot rákenjük a cseresznyék tetejére.

7. Lépés

A tetejét pedig további cseresznyékkel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új