HIRDETŐ
Isteni cseresznyés piskóta
A cseresznyés piskóta egy finom és könnyű desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A piskótalapba friss cseresznyét rakunk, majd egy könnyű tejszínhab réteggel bevonjuk. A tetejére pedig további cseresznyéket teszünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 6 ks tojás
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 500 g cseresznye
- vaníliás cukor ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan belekeverjük a masszába.
3. Lépés
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a felét befedjük friss cseresznyékkel.
4. Lépés
A piskótalapot 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
5. Lépés
Közben a tejszínhabot a vaníliás cukrot kemény habbá verjük.
6. Lépés
A kész piskótalapot kivesszük a sütőből, majd a tejszínhabot rákenjük a cseresznyék tetejére.
7. Lépés
A tetejét pedig további cseresznyékkel díszítjük.