HIRDETŐ

Isteni Csülök Pörkölt Bográcsban

A csülök pörköltje a magyar konyha egyik legnépszerűbb fogása. A hús lassú főzésével és a fűszerekkel teli pörköltalappal készül el, ami igazi ínyencség. A bográcsban készített változat különleges hangulatot teremt és még ízletesebbé teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg sertéscsülök Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 Szál csombor Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a csülköt, vágjuk nagyobb darabokra, majd szárítsuk meg.

2. Lépés

A bográcsban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a csülökdarabokat, és pirítsuk át őket.

3. Lépés

Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a csülökhöz, és pároljuk meg.

4. Lépés

Szórjuk rá a fűszerpaprikát, az őrölt köményt és piros paprikát, majd keverjük össze.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.

6. Lépés

Adjuk hozzá a babérlevelet, a csombort és a sót, majd főzzük alacsony lángon kb. 2rán át, időnként megkeverve.

7. Lépés

Vágjuk fel a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd adjuk hozzá a pörkölthöz, és főzzük még 30 percig.

8. Lépés

Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek