HIRDETŐ

Isteni Csülök Pörkölt Bográcsban

A csülök pörköltje a magyar konyha egyik legnépszerűbb fogása. A hús lassú főzésével és a fűszerekkel teli pörköltalappal készül el, ami igazi ínyencség. A bográcsban készített változat különleges hangulatot teremt és még ízletesebbé teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg sertéscsülök Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 Szál csombor Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a csülköt, vágjuk nagyobb darabokra, majd szárítsuk meg.

2. Lépés

A bográcsban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a csülökdarabokat, és pirítsuk át őket.

3. Lépés

Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a csülökhöz, és pároljuk meg.

4. Lépés

Szórjuk rá a fűszerpaprikát, az őrölt köményt és piros paprikát, majd keverjük össze.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst.

6. Lépés

Adjuk hozzá a babérlevelet, a csombort és a sót, majd főzzük alacsony lángon kb. 2rán át, időnként megkeverve.

7. Lépés

Vágjuk fel a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd adjuk hozzá a pörkölthöz, és főzzük még 30 percig.

8. Lépés

Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új