HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Isteni lilahagymás lencsesaláta
Egy kiváló sali húsvétra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 30 dkg Lencse
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 Fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 350 g tejföl
- 6 ek majonéz
- 1 ek Mustár
- 1 ek almaecet
- 3 ks szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 2 ks babérlevél
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, feltesszük főni. Ha felforrt, leöntjük az első levét és átöblítjük. Az új főzővízbe a lencséhez teatojásban a babérlevelet teszünk, a szegfűborsot és a szegfűszeget, és megsózzuk.
2. Lépés
Közben elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
3. Lépés
A lilahagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és az öntetbe keverjük őket. Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és összekeverjük az öntettel. Pár órára hűtőbe tesszük és kész is.