HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Isteni lilahagymás lencsesaláta

Egy kiváló sali húsvétra.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg Lencse Hozzáadott
  • 5 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej lilahagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 350 g tejföl Hozzáadott
  • 6 ek majonéz Hozzáadott
  • 1 ek Mustár Hozzáadott
  • 1 ek almaecet Hozzáadott
  • 3 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 tk szegfűbors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, feltesszük főni. Ha felforrt, leöntjük az első levét és átöblítjük. Az új főzővízbe a lencséhez teatojásban a babérlevelet teszünk, a szegfűborsot és a szegfűszeget, és megsózzuk.

2. Lépés

Közben elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

A lilahagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és az öntetbe keverjük őket. Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és összekeverjük az öntettel. Pár órára hűtőbe tesszük és kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új