Isteni vakondtúrás torta
Nincs olyan ember aki ne szeretné a vakondtúrás tortát. Ez pedig egy kihagyhatatlan recept.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 5 ks tojás
- 180 g kristálycukor
- 40 ml olaj
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 150 g finom búzaliszt
- 1 csipet só
Töltelék
- 500 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 150 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 80 g étcsokoládé
Csokiszósz
- 30 g vaj
- 30 g porcukor
- 10 g cukrozatlan kakaópor
- 30 ml folyékony tejszín
- 1 ek rum
- 2 ks banán
Eljárás
5 tojáshoz hozzáöntünk 180 g kristálycukrot és ezt összemixeljük. Hozzákerül még egy csipet só, 40 ml olaj, 40 g kakaópor és 150 g búzaliszt.
Egy tortaformába beleöntjük a masszát. És 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez egy tálban összekeverjük a mascarponét és a habtejszínt. Majd hozzáadjuk a porcukrot és a vanília aromát. Ezt étcsokival ízesíthetjük.
A kész sütilapból kivágunk egy kör alakú mélyedést.
A csokiszószhoz felolvasszuk a vajat és hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a tejszínt, a rummal.
Ezzel a szósszal meglocsoljuk a kráter alját és a felkarikázott banánnal kitöltjük a mélyedést. Amire rárakjuk a krémet és vakondtúrás formájúra alakítjuk.