HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Ízekben gazdag Sütőtök püré

A sütőtök pürét sokszor készítettem már - mindig fantasztikus az eredmény! Ízletes, gazdag, és tökéletes kísérő például pulyka vagy csirke mellé. Természetesen gluténmentes, és egyszerű megtalálni hozzá mindent a helyi boltban vagy a piacokon - ráadásul alacsony kalóriatartalmú és tele van rostokkal, így egészséges választás is. Tehát ha te is szereted a sütőtököt, biztosan imádni fogod ezt a finom pürét!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű sütőtök Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csésze tej (alternatívaként mandulatej, vagy bármilyen tejhelyettesítő) Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • fél vöröshagyma Hozzáadott
  • fél tk szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőtököt válaszd ki alaposan a piacon, kellően érett legyen - ezáltal az íze sokkal zamatosabb lesz. Melegítsd elő a sütőt 200°C fokra.

2. Lépés

Mossd meg a sütőtököt, vágd félbe és kanalazd ki a magjait. Ezután vágd kisebb darabokra, a héját nem szükséges eltávolítani.

3. Lépés

Képzel el egy sütőpapírral bélelt tepsit, és helyezd rá a sütőtök darabokat. Öntsd le az olívaolajjal, és ízlés szerint sózd-borsozd meg.

4. Lépés

Sütés közben ne felejtsd el ellenőrizni a sütőtököt! Kb. 45 perc alatt puhára sül, de a főzési idő is változhat a sütőtök méretétől függően.

5. Lépés

Közben a hagymát és fokhagymát pirítsd meg egy kis olívaolajon. Vigyázz, hogy ne égjen oda!

6. Lépés

Amikor a sütőtök puha, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni kicsit, majd kanalazd ki a héjából.

7. Lépés

Egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsd össze a megpárolt hagymát, fokhagymát és a sütőtököt. Adj hozzá annyi tejet, amennyivel a püré állagát krémesre tudod állítani.

8. Lépés

Ízlés szerint fűszerezd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új