HIRDETŐ
Ízes grízgaluska leves
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 11⁄2 Fej közepes vöröshagyma
- 3 Szál Petrezselyem
- 11⁄2 ks kis zeller
- 11⁄2 kk fekete bors őrölt
- 11⁄2 teáskanál petrezselyem szárított
- 3 dkg zeller szárított
- 3 ek napraforgó olaj
- 71⁄2 ks tojás
- 9 evőkanál búzadara
- 11⁄2 ek sertészsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Felkockázzuk a hagymát, kevés vízben és zsiradékban megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségféléket, melyeket előtte feldaraboltunk. Fedő alatt pároljuk egy picit.
2. Lépés
Felöntjük vízzel, fűszerezzük.
3. Lépés
Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat egy tálban villával összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe míg nincs rá szükség.
4. Lépés
Ha a zöldségek megfőttek, akkor hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, és evőkanállal beleszaggatjuk a levesbe. 2-3 perc alatt megfő a galuska, aztán ajánlatos főzés után fedő alatt hagyni fogyasztásig.