HIRDETŐ

Ízletes Darált hússal töltött padlizsán

Ez a recept a hagyományos magyar konyha egyik kedvenc étele, az \álomban sült padlizsán\ kicsit eltérő változata, ami egyszerűen darált hússal van töltve. Magában foglalja az elkészítés minden lépését, a hústól a padlizsán előkészítéséig, valamint a töltelék összeállításáig. Különösen ízletes és tápláló étel, amely remek választás a családi ebédekhez és vacsorákhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 500 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk ketté hosszában. A belsejét vágjuk ki úgy, hogy a héja 1-2 cm vastagságban megmaradjon és tegyük félre.

2. Lépés

A darált húst keverjük össze finomra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával.

3. Lépés

Keverjük hozzá a padlizsán kivágott belsejét és paradicsomot, majd főzzük 15-20 percig.

4. Lépés

Töltsük meg a padlizsánokat a húskeverékkel, majd tegyük őket egy sütőbe elegendő olajjal meglocsolt tepsibe.

5. Lépés

Süssük 180 fokon kb. 30-35 percig, vagy addig, amíg a padlizsán puha és aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek