HIRDETŐ

Ízletes Darált hússal töltött padlizsán

Ez a recept a hagyományos magyar konyha egyik kedvenc étele, az \álomban sült padlizsán\ kicsit eltérő változata, ami egyszerűen darált hússal van töltve. Magában foglalja az elkészítés minden lépését, a hústól a padlizsán előkészítéséig, valamint a töltelék összeállításáig. Különösen ízletes és tápláló étel, amely remek választás a családi ebédekhez és vacsorákhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 500 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk ketté hosszában. A belsejét vágjuk ki úgy, hogy a héja 1-2 cm vastagságban megmaradjon és tegyük félre.

2. Lépés

A darált húst keverjük össze finomra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával.

3. Lépés

Keverjük hozzá a padlizsán kivágott belsejét és paradicsomot, majd főzzük 15-20 percig.

4. Lépés

Töltsük meg a padlizsánokat a húskeverékkel, majd tegyük őket egy sütőbe elegendő olajjal meglocsolt tepsibe.

5. Lépés

Süssük 180 fokon kb. 30-35 percig, vagy addig, amíg a padlizsán puha és aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új