Ízletes Darált hússal töltött padlizsán
Ez a recept a hagyományos magyar konyha egyik kedvenc étele, az \álomban sült padlizsán\ kicsit eltérő változata, ami egyszerűen darált hússal van töltve. Magában foglalja az elkészítés minden lépését, a hústól a padlizsán előkészítéséig, valamint a töltelék összeállításáig. Különösen ízletes és tápláló étel, amely remek választás a családi ebédekhez és vacsorákhoz.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 500 g darált hús (marha vagy sertés)
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk ketté hosszában. A belsejét vágjuk ki úgy, hogy a héja 1-2 cm vastagságban megmaradjon és tegyük félre.
A darált húst keverjük össze finomra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával.
Keverjük hozzá a padlizsán kivágott belsejét és paradicsomot, majd főzzük 15-20 percig.
Töltsük meg a padlizsánokat a húskeverékkel, majd tegyük őket egy sütőbe elegendő olajjal meglocsolt tepsibe.
Süssük 180 fokon kb. 30-35 percig, vagy addig, amíg a padlizsán puha és aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen.