HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Ízletes vegetáriánus vegetáriánus fazék leves

Az egyik abszolút kedvenc ételem egy hűvös őszi estén a Veggie Pot. Egészséges, kiadós és tele van ízekkel. A zöldségek és fűszerek keveréke olyan tápanyagdús ételt biztosít, amely a gyomrot és az ízlelőbimbókat is elégedetté teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 botok Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Cukkini, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csészék Apróra vágott paradicsom Hozzáadott
  • 1 csésze Zöldségleves Hozzáadott
  • 1 csésze Konzerv vesebab, lecsepegtetve Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon. Azt tanácsolom, hogy olyan erős edényt használjunk, amely egyenletesen eloszlatja a hőt - lehet, hogy ez jelentéktelennek tűnik, de ez nagyban hozzájárul a hozzávalók ízének kiemeléséhez.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát az olajban addig pároljuk, amíg megpuhul. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti az ételt. Ha a tűzhelye forró, fontolja meg, hogy alacsonyabb hőfokon párolja, hogy ezt elkerülje.

3. Lépés

Dobja bele a paprikát, a sárgarépát és a zellert. Főzzük ezeket körülbelül öt percig, vagy amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni. Itt kezdenek beindulni az érzékeid, ahogy a zöldségek illata elkezdi átjárni a konyhát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a cukkinit és a paradicsomot. Ezeket a zöldségeket később szoktam hozzáadni, mert nem kell annyi idő, amíg megfőnek. Ha túlfőzzük őket, hajlamosak pépessé válni.

5. Lépés

Öntse hozzá a zöldséglevest és a vesebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szárított oregánóval és szárított bazsalikommal.

6. Lépés

Párolja a fazékban 20 percig, vagy amíg a zöldségek ízlése szerint megfőnek. Ügyeljen arra, hogy a zöldségeket ne főzze túl - ha kissé ropogósak maradnak, akkor fontos tápanyagokat tartanak meg, és az ételnek textúrát adnak.

7. Lépés

Melegen tálaljuk és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek