HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Ízletes vegetáriánus vegetáriánus fazék leves

Az egyik abszolút kedvenc ételem egy hűvös őszi estén a Veggie Pot. Egészséges, kiadós és tele van ízekkel. A zöldségek és fűszerek keveréke olyan tápanyagdús ételt biztosít, amely a gyomrot és az ízlelőbimbókat is elégedetté teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 botok Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Cukkini, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csészék Apróra vágott paradicsom Hozzáadott
  • 1 csésze Zöldségleves Hozzáadott
  • 1 csésze Konzerv vesebab, lecsepegtetve Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon. Azt tanácsolom, hogy olyan erős edényt használjunk, amely egyenletesen eloszlatja a hőt - lehet, hogy ez jelentéktelennek tűnik, de ez nagyban hozzájárul a hozzávalók ízének kiemeléséhez.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát az olajban addig pároljuk, amíg megpuhul. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti az ételt. Ha a tűzhelye forró, fontolja meg, hogy alacsonyabb hőfokon párolja, hogy ezt elkerülje.

3. Lépés

Dobja bele a paprikát, a sárgarépát és a zellert. Főzzük ezeket körülbelül öt percig, vagy amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni. Itt kezdenek beindulni az érzékeid, ahogy a zöldségek illata elkezdi átjárni a konyhát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a cukkinit és a paradicsomot. Ezeket a zöldségeket később szoktam hozzáadni, mert nem kell annyi idő, amíg megfőnek. Ha túlfőzzük őket, hajlamosak pépessé válni.

5. Lépés

Öntse hozzá a zöldséglevest és a vesebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szárított oregánóval és szárított bazsalikommal.

6. Lépés

Párolja a fazékban 20 percig, vagy amíg a zöldségek ízlése szerint megfőnek. Ügyeljen arra, hogy a zöldségeket ne főzze túl - ha kissé ropogósak maradnak, akkor fontos tápanyagokat tartanak meg, és az ételnek textúrát adnak.

7. Lépés

Melegen tálaljuk és élvezzük!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új