Forrás: Freepik
Ízletes vegetáriánus vegetáriánus fazék leves
Az egyik abszolút kedvenc ételem egy hűvös őszi estén a Veggie Pot. Egészséges, kiadós és tele van ízekkel. A zöldségek és fűszerek keveréke olyan tápanyagdús ételt biztosít, amely a gyomrot és az ízlelőbimbókat is elégedetté teszi.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 paprika, apróra vágva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 2 botok Zeller, apróra vágva
- 1 Cukkini, apróra vágva
- 1 csészék Apróra vágott paradicsom
- 1 csésze Zöldségleves
- 1 csésze Konzerv vesebab, lecsepegtetve
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon. Azt tanácsolom, hogy olyan erős edényt használjunk, amely egyenletesen eloszlatja a hőt - lehet, hogy ez jelentéktelennek tűnik, de ez nagyban hozzájárul a hozzávalók ízének kiemeléséhez.
A hagymát és a fokhagymát az olajban addig pároljuk, amíg megpuhul. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti az ételt. Ha a tűzhelye forró, fontolja meg, hogy alacsonyabb hőfokon párolja, hogy ezt elkerülje.
Dobja bele a paprikát, a sárgarépát és a zellert. Főzzük ezeket körülbelül öt percig, vagy amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni. Itt kezdenek beindulni az érzékeid, ahogy a zöldségek illata elkezdi átjárni a konyhát.
Adjuk hozzá a cukkinit és a paradicsomot. Ezeket a zöldségeket később szoktam hozzáadni, mert nem kell annyi idő, amíg megfőnek. Ha túlfőzzük őket, hajlamosak pépessé válni.
Öntse hozzá a zöldséglevest és a vesebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szárított oregánóval és szárított bazsalikommal.
Párolja a fazékban 20 percig, vagy amíg a zöldségek ízlése szerint megfőnek. Ügyeljen arra, hogy a zöldségeket ne főzze túl - ha kissé ropogósak maradnak, akkor fontos tápanyagokat tartanak meg, és az ételnek textúrát adnak.
Melegen tálaljuk és élvezzük!