HIRDETŐ
Japán palacsinta
Recept a japán palacsinta elkészítéséhez, amely olyan habos, mint a felhők.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 2 db Tojás
- 11⁄2 kanalak cukor
- 1⁄2 kanalak vanília kivonat
- 2 kanalak vaj
- 11⁄2 kanalak teljes tej
- 1⁄2 teáskanál citromlé
- 1⁄2 kanalak Só
- 1 kanalak szódabikarbóna
- 3⁄4 csészék sima liszt speciális
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Válassza szét a tojásokat tojássárgájára és fehérjére. A fehérjét tegye egy nagy tálba, a tojássárgáját pedig egy kisebb tálba.
2. Lépés
Adjon a tojássárgájához 0,5 teáskanál cukrot, vanília kivonatot, puha vajat, teljes tejfölöt, citromlevet, sót, sütőport és lisztet. Keverje jól össze.
3. Lépés
Verje meg a fehérjét habbá. Verés közben fokozatosan adja hozzá a maradék cukrot.
4. Lépés
Óvatosan keverje bele a tojásfehérje habot a tojássárgája keverékbe.
5. Lépés
Öntse a tésztát a szilikonformába, és főzze serpenyőben fedő alatt közepes lángon körülbelül 10 percig mindkét oldalon.