HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Jellegzetesen savanykás Kovászosuborka leves

Ez az ízletes, jellegzetesen fanyar leves kiváló választás a nyári hőségben. Kellemesen savanykás, és ha egy kis tejfölt csurgatunk a tetejére, meglehetősen tartalmas és laktató is lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks kovászos uborka Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 250 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Hajtsuk fel a kovászos uborka lével a vizet. Szűrjük le, és főzzük fel.

2. Lépés

Keverjük össze a tejfölt, a lisztet és a tojássárgáját. Ha csomómentes, öntsük a forrásban lévő lébe, folyamatosan kevergetve.

3. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a kockákra vágott uborkát. Fűszerezzük sóval, borssal.

4. Lépés

Fedjük le, és főzzük kis lángon 30 percig.

5. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új