HIRDETŐ
Forrás: pixabay
Jellegzetesen savanykás Kovászosuborka leves
Ez az ízletes, jellegzetesen fanyar leves kiváló választás a nyári hőségben. Kellemesen savanykás, és ha egy kis tejfölt csurgatunk a tetejére, meglehetősen tartalmas és laktató is lehet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks kovászos uborka
- 11⁄2 l víz
- 250 ml tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojássárgája
- 1 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Hajtsuk fel a kovászos uborka lével a vizet. Szűrjük le, és főzzük fel.
2. Lépés
Keverjük össze a tejfölt, a lisztet és a tojássárgáját. Ha csomómentes, öntsük a forrásban lévő lébe, folyamatosan kevergetve.
3. Lépés
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a kockákra vágott uborkát. Fűszerezzük sóval, borssal.
4. Lépés
Fedjük le, és főzzük kis lángon 30 percig.
5. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.