HIRDETŐ

Jótékony kombucha recept

A kombucha egy erjesztett tea, mely tele van probiotikumokkal és jó hatással van az emésztőrendszerre. Ezenkívül segíthet az immunrendszer erősítésében is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 5 filteres fekete vagy zöld tea Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 ml kombucha anya (előző adagból) Hozzáadott
  • 1 scoby (a kombucha anya tenyészete) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Forraljunk fel 1 liter vizet, majd helyezzük bele a teafiltereket és hagyjuk állni 10 percig. Távolítsuk el a teafiltereket, majd keverjük hozzá a cukrot és hagyjuk teljesen kihűlni a keveréket.

2. Lépés

Öntsük át a teaát egy üvegedénybe, majd adjuk hozzá a korábban elkészített kombucha anyát és a scoby-t is.

3. Lépés

Fedjük le az üvegedényt egy konyharuhával vagy légmentesen zárható fedéllel, de hagyjunk némi levegőt is belülre.

4. Lépés

Helyezzük az üvet egy sötét helyre, ahol átlagos hőmérséklet van (kb. 20-25 fok) és hagyjuk fermentálni 7-14 napig. Minél hosszabb ideig hagyjuk, annál erősebb íze lesz a kombuchának.

5. Lépés

Ha elérte a kívánt ízt, óvatosan távolítsuk el a scoby-t egy tiszta edénybe, majd töltsük át a kombuchát üvegekbe.

6. Lépés

Hűtsük le a kombuchát a hűtőszekrényben, majd tálaljuk jéggel és friss gyümölcsökkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új