HIRDETŐ

Forrás: canva

Kacsaszárnytő hagymás tört burgonyával

Valódi ízek, rustikus konyha - ez az a recept, amit ma megosztok veletek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab kacsaszárny Hozzáadott
  • 6 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, a kacsaszárnyakat mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Ezt soha ne hagyjuk ki - minden friss hús megköveteli ezt a lépést. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2. Lépés

Egy tűzálló tálat öntsünk meg az olaj felével, majd helyezzük bele a kacsaszárnyakat és süssük őket 180 Celsius-fokon kb. 90 percig. Fontos, hogy időnként forgassuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen süljenek.

3. Lépés

A burgonyát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ez gyorsabb, ha a burgonyát kisebb darabokra vágjuk.

4. Lépés

A megfőtt burgonyát összetörjük a tej és a vaj hozzáadásával. Fontos, hogy a tört burgonya ne legyen túl száraz, szükség esetén adjunk még hozzá tejet.

5. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a maradék olajon üvegesre pároljuk őket. Az üveges hagymához adjuk hozzá a kacsaszárnyakat és pirítsuk meg őket együtt kis ideig.

6. Lépés

Tálaljuk a hagymás kacsaszárnyat a tört burgonyával, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új