HIRDETŐ

Forrás: canva

Kacsaszárnytő hagymás tört burgonyával

Valódi ízek, rustikus konyha - ez az a recept, amit ma megosztok veletek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab kacsaszárny Hozzáadott
  • 6 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, a kacsaszárnyakat mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Ezt soha ne hagyjuk ki - minden friss hús megköveteli ezt a lépést. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2. Lépés

Egy tűzálló tálat öntsünk meg az olaj felével, majd helyezzük bele a kacsaszárnyakat és süssük őket 180 Celsius-fokon kb. 90 percig. Fontos, hogy időnként forgassuk meg a szárnyakat, hogy egyenletesen süljenek.

3. Lépés

A burgonyát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ez gyorsabb, ha a burgonyát kisebb darabokra vágjuk.

4. Lépés

A megfőtt burgonyát összetörjük a tej és a vaj hozzáadásával. Fontos, hogy a tört burgonya ne legyen túl száraz, szükség esetén adjunk még hozzá tejet.

5. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a maradék olajon üvegesre pároljuk őket. Az üveges hagymához adjuk hozzá a kacsaszárnyakat és pirítsuk meg őket együtt kis ideig.

6. Lépés

Tálaljuk a hagymás kacsaszárnyat a tört burgonyával, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek