Forrás: Pixabay: sohyae0
Kagyló fehérboros mártásban
A "kagyló fehérboros mártásban" egy klasszikus tenger gyümölcsei recept, amely mindig elkápráztat. A friss kagyló, az illatos fokhagyma, a finom fehérbor és a chilipehely enyhe fűszeressége egyszerűen ellenállhatatlan. Akár könnyű főételként, akár egy többfogásos étkezés részeként, ez az étel egyszerűen mindig finom.
Hozzávalók
- 2 kg Kagyló
- 2 mogyoróhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 250 ml fehérbor
- 4 Tablespoon olívaolaj
- só és bors
- Chili vagy paprikapehely (ízlés szerint)
- 1 Baguette (a tálaláshoz)
Eljárás
A fehérboros kagylómártás recept elkészítéséhez a kagylókat folyó víz alatt gondosan tisztítsa meg. Tipp: Távolítsa el a "szakállakat" (a kagylóból kilógó rostos részeket), és dobja ki azokat a kagylókat, amelyek nyitva vannak, és nem záródnak össze, amikor megkocogtatja őket - valószínűleg elhaltak, és nem biztonságosak az elfogyasztásukra.
Hámozza meg és vágja finomra a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, rázzuk szárazra, és vágjuk apróra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és pároljuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
Adja hozzá a kagylókat, és főzze őket, amíg ki nem nyílnak. Most öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk, hogy minden körülbelül 10 percig főjön. Tipp: Dobja ki a ki nem nyílt kagylókat - azok nem alkalmasak az elfogyasztásra.
Ízesítsük a mártást sóval, borssal és chilipehellyel vagy paprikapehellyel, és keverjük bele a petrezselyemzöld felét.
Tálaljuk a fehérboros mártásban lévő kagylókat mély tányérokra, szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és tálaljuk a bagettel. Tipp: A bagett tökéletesen alkalmas a finom fehérboros mártásba való mártogatásra!