HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sohyae0

Kagyló fehérboros mártásban

A "kagyló fehérboros mártásban" egy klasszikus tenger gyümölcsei recept, amely mindig elkápráztat. A friss kagyló, az illatos fokhagyma, a finom fehérbor és a chilipehely enyhe fűszeressége egyszerűen ellenállhatatlan. Akár könnyű főételként, akár egy többfogásos étkezés részeként, ez az étel egyszerűen mindig finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg Kagyló Hozzáadott
  • 2 mogyoróhagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 250 ml fehérbor Hozzáadott
  • 4 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Chili vagy paprikapehely (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 Baguette (a tálaláshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fehérboros kagylómártás recept elkészítéséhez a kagylókat folyó víz alatt gondosan tisztítsa meg. Tipp: Távolítsa el a "szakállakat" (a kagylóból kilógó rostos részeket), és dobja ki azokat a kagylókat, amelyek nyitva vannak, és nem záródnak össze, amikor megkocogtatja őket - valószínűleg elhaltak, és nem biztonságosak az elfogyasztásukra.

2. Lépés

Hámozza meg és vágja finomra a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, rázzuk szárazra, és vágjuk apróra.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és pároljuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

4. Lépés

Adja hozzá a kagylókat, és főzze őket, amíg ki nem nyílnak. Most öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk, hogy minden körülbelül 10 percig főjön. Tipp: Dobja ki a ki nem nyílt kagylókat - azok nem alkalmasak az elfogyasztásra.

5. Lépés

Ízesítsük a mártást sóval, borssal és chilipehellyel vagy paprikapehellyel, és keverjük bele a petrezselyemzöld felét.

6. Lépés

Tálaljuk a fehérboros mártásban lévő kagylókat mély tányérokra, szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és tálaljuk a bagettel. Tipp: A bagett tökéletesen alkalmas a finom fehérboros mártásba való mártogatásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új