HIRDETŐ

Forrás: A_Lein from Getty Images

Kakaós babka

A kakaós babka olyan desszert, amit könnyedén elkészíthetünk otthon. Az íze, a kellemes kakaós töltelék és a puha tészta tökéletes kombinációjával, minden családi összejövetelnek vagy ünnepi alkalomnak főszereplőjévé válhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks élesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g kakaópor Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros vízben.

2. Lépés

Készítsünk tésztát a hozzávalókból, majd hagyjuk kelni egy órán keresztül.

3. Lépés

Készítsük elő a tölteléket, olvasszuk a vajat és keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel.

5. Lépés

Vágjuk hosszában ketté a tésztát, tekerjük össze őket úgy, hogy a töltelék legyen a tetején.

6. Lépés

Helyezzük a tésztát a sütőformába, majd süssük 180 fokon 30-35 percig.

7. Lépés

Hagyjuk kihűlni a sütőben, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák