Forrás: A_Lein from Getty Images
Kakaós babka
A kakaós babka olyan desszert, amit könnyedén elkészíthetünk otthon. Az íze, a kellemes kakaós töltelék és a puha tészta tökéletes kombinációjával, minden családi összejövetelnek vagy ünnepi alkalomnak főszereplőjévé válhat.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g búzaliszt
- 2 ks tojás
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 1 ks élesztő
- 1 csipet só
Töltelék
- 200 g kakaópor
- 150 g cukor
- 100 g vaj
Eljárás
Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros vízben.
Készítsünk tésztát a hozzávalókból, majd hagyjuk kelni egy órán keresztül.
Készítsük elő a tölteléket, olvasszuk a vajat és keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel.
Vágjuk hosszában ketté a tésztát, tekerjük össze őket úgy, hogy a töltelék legyen a tetején.
Helyezzük a tésztát a sütőformába, majd süssük 180 fokon 30-35 percig.
Hagyjuk kihűlni a sütőben, majd szeleteljük fel és tálaljuk.