HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Kakaós muffin, az igazi különlegesség

A kakaós muffin igazi különlegesség. Mindegy, hogy reggelire, desszertnek vagy uzsonnára készítjük el, mindenki garantáltan szeretni fogja! Az elkészítése gyors és egyszerű, még kezdő szakácsok számára is könnyen elkészíthető. Az íze kiváló, a muffin puha és szaftos, a kakaó íze pedig kellemesen harmonikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 112 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 Csésze finomliszt Hozzáadott
  • 12 Csésze kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin formákat szórjuk ki kakaóporral vagy béleljük ki muffin papírral.

2. Lépés

A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojással és a tejjel.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.

4. Lépés

Öntsük a nedves hozzávalókhoz a szárazakat, és keverjük össze, de vigyázzunk, nehogy túl sokat dolgozzuk meg a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek.

5. Lépés

Töltsük bele a kapott tésztát a muffin formákba, majd süssük 180 fokon 18-20 percig. A muffinok akkor készültek el, ha beleszúrunk egy pálcikát és az tiszta marad.

6. Lépés

Hagyjuk a muffinokat a formában hűlni 10 percig, majd vegyük ki és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljenek. Elkészült a finom kakaós muffin, jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új