Forrás: Pixabay
Kakaós muffin, az igazi különlegesség
A kakaós muffin igazi különlegesség. Mindegy, hogy reggelire, desszertnek vagy uzsonnára készítjük el, mindenki garantáltan szeretni fogja! Az elkészítése gyors és egyszerű, még kezdő szakácsok számára is könnyen elkészíthető. Az íze kiváló, a muffin puha és szaftos, a kakaó íze pedig kellemesen harmonikus.
Hozzávalók
- 1 Csésze tej
- 1 ks tojás
- 120 g vaj
- 11⁄2 Csésze cukor
- 2 Csésze finomliszt
- 1⁄2 Csésze kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin formákat szórjuk ki kakaóporral vagy béleljük ki muffin papírral.
A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojással és a tejjel.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.
Öntsük a nedves hozzávalókhoz a szárazakat, és keverjük össze, de vigyázzunk, nehogy túl sokat dolgozzuk meg a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek.
Töltsük bele a kapott tésztát a muffin formákba, majd süssük 180 fokon 18-20 percig. A muffinok akkor készültek el, ha beleszúrunk egy pálcikát és az tiszta marad.
Hagyjuk a muffinokat a formában hűlni 10 percig, majd vegyük ki és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljenek. Elkészült a finom kakaós muffin, jó étvágyat!