HIRDETŐ
Kápia paprika krém
A kápia paprika krém egy finom, magyaros ízvilágot képviselő, egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételköret. Kiválóan passzol sült vagy grillezett húsok, hidegtálak mellé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 6 darab kápia paprika
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- Vaccsora paprika por
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A kápia paprikákat csak kevés olajban tegyük a sütőbe, vagy grillre azért, hogy a bőrük megéghessen, majd húzzuk le róla.
2. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy edényben, olajon üvegesre pirítsuk.
3. Lépés
A megsült paprikákat darabokra vágjuk, majd a hagymás keverékhez adjuk. Sózzuk, paprikázzuk, majd pürésítsük botmixerrel.
4. Lépés
Ezután hagyjuk lassú tűzön, kb. 10-15 percig rotyogni, hogy az ízek jól összeérjenek.
5. Lépés
Ha kész, hagyjuk kihűlni és tálaljuk.