HIRDETŐ

Forrás: FB: Lidové a netradiční recepty

Kapormártás tojással

Ez a recept a kapormártás tojással az egyik kedvencem. A kapormártás hagyománya a cseh konyha mélyére nyúlik vissza, és édesapám készítette, aki szakács volt. Azt hiszem, a siker kulcsa a türelem és a minőségi kapor.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 1 EK sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál Cukor Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 50 g Friss kapor Hozzáadott
  • 150 ml Krémek Hozzáadott
  • 1 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk könnyű rouxot.

2. Lépés

Adjuk hozzá a kaprot a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy a kapor friss legyen, mert az igazán kiemeli a szósz ízét.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, a sót és a cukrot, majd hagyjuk a mártást alacsony hőfokon kb. 20 percig főni. Időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a mártást még néhány percig habzani.

4. Lépés

Közben főzze keményre a tojásokat. Ügyeljünk arra, hogy a tojások ne legyenek túlfőzöttek, én személy szerint jobban szeretem a lágyabb sárgáját, ami szépen kombinálódik a mártással.

5. Lépés

Adjuk a tojásokat a mártáshoz, és hagyjuk egy kicsit melegedni. Ezután tálaljuk a gombócokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új