Forrás: FB: Lidové a netradiční recepty
Kapormártás tojással
Ez a recept a kapormártás tojással az egyik kedvencem. A kapormártás hagyománya a cseh konyha mélyére nyúlik vissza, és édesapám készítette, aki szakács volt. Azt hiszem, a siker kulcsa a türelem és a minőségi kapor.
Hozzávalók
- 50 g Vaj
- 1 EK sima liszt
- 1 Kanál Sók
- 1 Kanál Cukor
- 4 db tojás
- 50 g Friss kapor
- 150 ml Krémek
- 1 l Vizek
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk könnyű rouxot.
Adjuk hozzá a kaprot a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy a kapor friss legyen, mert az igazán kiemeli a szósz ízét.
Adjuk hozzá a vizet, a sót és a cukrot, majd hagyjuk a mártást alacsony hőfokon kb. 20 percig főni. Időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk a mártást még néhány percig habzani.
Közben főzze keményre a tojásokat. Ügyeljünk arra, hogy a tojások ne legyenek túlfőzöttek, én személy szerint jobban szeretem a lágyabb sárgáját, ami szépen kombinálódik a mártással.
Adjuk a tojásokat a mártáshoz, és hagyjuk egy kicsit melegedni. Ezután tálaljuk a gombócokkal.