HIRDETŐ

Forrás: SUNGMIN from Getty Images

Káposztaleves tojással

A karalábé leves tojással az egyik kedvenc ételem, ha hideg időben úgy érzem, hogy fel kell melegednem. Nincs benne semmi bonyolult, így remek recept azoknak, akik még csak most kezdenek el tanulni főzni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 db Nagy karalábé Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 12 kanalak Paprika Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok Növényi olaj Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 2 Kanálok Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagyma és a karalábé apróra vágásával.

2. Lépés

Melegítse elő a lábast egy kevés olajjal, és tegye bele a felaprított zöldségeket, valamint a préselt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassan pároljuk, amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni.

3. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a húslevest, és hagyjuk, hogy minden felforrjon. Forraljuk fel, és alacsony lángon főzzük körülbelül 20 percig. Ez idő alatt az összes íz összeérik.

4. Lépés

Verjük fel a tojásokat, és öntsük a levesbe. Hagyjuk főni további 10 percig.

5. Lépés

Amikor a tojások megfőttek, vegyük le a levest a tűzről, és adjuk hozzá a petrezselymet. Osszuk a levest tálkákba, és minden tál tetejére vágjunk egy-egy tojást.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új