Forrás: SUNGMIN from Getty Images
Káposztaleves tojással
A karalábé leves tojással az egyik kedvenc ételem, ha hideg időben úgy érzem, hogy fel kell melegednem. Nincs benne semmi bonyolult, így remek recept azoknak, akik még csak most kezdenek el tanulni főzni.
Hozzávalók
- 1 db Nagy karalábé
- 1 The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanál Sók
- 1⁄2 kanalak Paprika
- 4 tojás
- 2 Kanálok Növényi olaj
- 1 l Húsleves
- 2 Kanálok Petrezselyem
Eljárás
Kezdjük a hagyma és a karalábé apróra vágásával.
Melegítse elő a lábast egy kevés olajjal, és tegye bele a felaprított zöldségeket, valamint a préselt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassan pároljuk, amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni.
Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a húslevest, és hagyjuk, hogy minden felforrjon. Forraljuk fel, és alacsony lángon főzzük körülbelül 20 percig. Ez idő alatt az összes íz összeérik.
Verjük fel a tojásokat, és öntsük a levesbe. Hagyjuk főni további 10 percig.
Amikor a tojások megfőttek, vegyük le a levest a tűzről, és adjuk hozzá a petrezselymet. Osszuk a levest tálkákba, és minden tál tetejére vágjunk egy-egy tojást.