Forrás: botamochi from Getty Images
Káposztaleves
Ez egy olyan leves, amit már számtalanszor elkészítettem. Ez a fajta káposztaleves boldoggá tesz a téli napokon, és ez egy olyan étel, amely nem szenved hiányt sem ízben, sem tápanyagban.
Hozzávalók
- 1 darab Kisebb fej káposzta
- 1 darab nagy sárgarépa
- 1 darab Petrezselyem
- 1 darab zeller
- 150 gramm angol szalonna
- 1 darab The Onion
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 Kanálok Vaj
- só, bors
- 11⁄2 liter Húsleves
- 2 Kanálok sima liszt
- Petrezselyemzöld ága
Eljárás
Vágjuk a káposztát vékony metéltre. Ne aggódj, ez egy kis kihívást jelenthet, de az eredmény megéri. 2. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és az olvasztott vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával.
Adja hozzá a reszelt sárgarépát, a petrezselymet és a zellert, és egy ideig együtt párolja.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott káposztát. Párolja a káposztát közepes lángon, és időnként keverje meg, hogy ne égjen meg.
Amikor a káposzta félig megpuhult, liszttel meghintjük, elkeverjük, és felöntjük a húslevessel. A levest sóval és borssal ízesítjük.
Főzés után sűrítse be a levest víz és liszt keverékével, és hagyja, hogy buborékosodjon. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.