HIRDETŐ

Káposztás sztrapacska

A sztrapacska egy hagyományos szlovák tésztaétel, nagyon hasonló a galuskához. Ez a változat ízletes savanyú káposztával készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

tészta

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

káposztás töltelék

  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 100 g szalonna Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A törtburgonyához hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát vastag golyókra formázzuk, majd ujjunkkal lyukat nyomunk a közepükbe.

3. Lépés

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megpároljuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

A tésztát sós, forrásban lévő vízben főzzük, amíg a tésztagolyók fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor kivesszük őket a vízből, és belekeverjük a káposztába.

6. Lépés

Az egész tésztát hozzáadjuk a káposztához, és jól összekeverjük. Tálalás előtt meglocsoljuk a szalonnazsírral, és tetszés szerint fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek