HIRDETŐ

Káposztás sztrapacska

A sztrapacska egy hagyományos szlovák tésztaétel, nagyon hasonló a galuskához. Ez a változat ízletes savanyú káposztával készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

tészta

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

káposztás töltelék

  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 100 g szalonna Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A törtburgonyához hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát vastag golyókra formázzuk, majd ujjunkkal lyukat nyomunk a közepükbe.

3. Lépés

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megpároljuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

A tésztát sós, forrásban lévő vízben főzzük, amíg a tésztagolyók fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor kivesszük őket a vízből, és belekeverjük a káposztába.

6. Lépés

Az egész tésztát hozzáadjuk a káposztához, és jól összekeverjük. Tálalás előtt meglocsoljuk a szalonnazsírral, és tetszés szerint fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új