HIRDETŐ

Forrás: FB: Receptneked.hu - Mutasd mit főztél!

Kapros lepény

Egy finom, gyorsan elkészíthető, ízletes kapros lepény, amely tökéletes étvágygerjesztő vagy előétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 2 ek Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • 700 ml tej Hozzáadott
  • 300 g zsír Hozzáadott
  • 2 csokor kapor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze az élesztőt 100 ml tejjel.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sóval, készítsünk egy mélyedést, és öntsük bele az élesztőt.

3. Lépés

Ezután dolgozza bele a maradék 600 ml tejbe.

4. Lépés

Egy idő után adjunk hozzá 1 evőkanál zsírt, és dolgozzuk bele.

5. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni 1 órán át.

6. Lépés

Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra sodorjuk ki a tésztát.

7. Lépés

Kenje meg zsírral, és szórja meg apróra vágott kaporral.

8. Lépés

Az egyik oldalát félbehajtjuk, a másik oldalát pedig félbehajtjuk.

9. Lépés

A másik oldalát is megkenjük zsírral, megszórjuk kaporral, és ráhajtjuk.

10. Lépés

Ismét feltekerjük, megkenjük zsírral, megszórjuk kaporral és összehajtjuk.

11. Lépés

Tekerjük ki a tepsi méretére, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

12. Lépés

A tetejét megkenjük zsírral, és megszórjuk sóval.

13. Lépés

Hagyjuk a süteményt egy ideig kelni.

14. Lépés

A pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új