HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CYZbDR5ol6boWXeJ0IRR/6551245cf4f0304b4da542ddd89898.jpeg)
Forrás: FB: Olcso és finom ételek és receptek
Kapros zöldbableves
Egy igazi nyári, frissítő leves, melynek ízét a friss zöldbab és a kapor adja. Könnyű, egyszerű, de mégis ízletes. Tálalható forrón és hidegen is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g zöldbab
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks kisebb burgonya
- 2 ek olaj
- 11⁄2 l víz
- 1 csokor kapor
- sárgarépa
- só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkockázzuk őket.
2. Lépés
Egy nagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig pirítjuk őket.
3. Lépés
Tisztítsuk meg és vágjuk fel a sárgarépát.
4. Lépés
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot, majd felöntjük a vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, és adjuk hozzá a kaprot.
5. Lépés
A levest körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
6. Lépés
Ízlés szerint sózzuk meg.