HIRDETŐ

Forrás: udra from Getty Images

Karácsonyi alkoholmentes puncs

Egy finom karácsonyi alkoholmentes puncs receptje, amelyet még a gyerekek is élvezhetnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 l almalé Hozzáadott
  • 2 darab Narancsok Hozzáadott
  • 6 darab Fahéj Hozzáadott
  • 4 darab Anise Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 100 g Aszalt áfonya Hozzáadott
  • 100 g Szárított alma Hozzáadott
  • Méz ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Öntse az almalevet egy lábasba, és hagyja, hogy alacsony lángon felmelegedjen. Fontos, hogy a lé ne forrjon fel.

2. Lépés

Közben mossuk meg, szárítsuk meg és szeleteljük fel a narancsokat. Ezeket a szeleteket tegyük az almalével együtt a lábasba.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fahéjat, az ánizst és a szegfűszeget. Keverjük jól össze.

4. Lépés

Az aszalt áfonyát és az almát vágjuk kisebb darabokra, és tegyük őket is az edénybe.

5. Lépés

Hagyja az egészet együtt alacsony hőfokon, fedő alatt körülbelül 20 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek és a gyümölcsök összes aromaanyaga felszabadul, és a puncs különleges és finom ízt kap.

6. Lépés

Az idő letelte után szűrje le a puncsot. A kész puncsot melegen tálaljuk. Minden adagot egy-egy narancsdarabbal vagy fahéjjal díszíthetünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új