Forrás: udra from Getty Images
Karácsonyi alkoholmentes puncs
Egy finom karácsonyi alkoholmentes puncs receptje, amelyet még a gyerekek is élvezhetnek.
Hozzávalók
- 1 l almalé
- 2 darab Narancsok
- 6 darab Fahéj
- 4 darab Anise
- 1⁄2 kanalak őrölt szegfűszeg
- 100 g Aszalt áfonya
- 100 g Szárított alma
- Méz ízlés szerint
Eljárás
Öntse az almalevet egy lábasba, és hagyja, hogy alacsony lángon felmelegedjen. Fontos, hogy a lé ne forrjon fel.
Közben mossuk meg, szárítsuk meg és szeleteljük fel a narancsokat. Ezeket a szeleteket tegyük az almalével együtt a lábasba.
Adjuk hozzá a fahéjat, az ánizst és a szegfűszeget. Keverjük jól össze.
Az aszalt áfonyát és az almát vágjuk kisebb darabokra, és tegyük őket is az edénybe.
Hagyja az egészet együtt alacsony hőfokon, fedő alatt körülbelül 20 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek és a gyümölcsök összes aromaanyaga felszabadul, és a puncs különleges és finom ízt kap.
Az idő letelte után szűrje le a puncsot. A kész puncsot melegen tálaljuk. Minden adagot egy-egy narancsdarabbal vagy fahéjjal díszíthetünk.