HIRDETŐ

Karácsonyi Almás fahéjas muffin

Tavaly karácsonykor döntöttem el, hogy a családomnak valami különleges süteményt készítek ajándékba. Az Almás fahéjas muffin receptje volt, amit egy régi esztergomi szakácskönyvből találtam, és most már hagyomány lett nálunk. Azóta többször is elkészítettem már, és mindig nagy kedvenc volt a családban, és a szomszédok is mindig örömmel vették, ami a sütőből kikerült.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 nagy alma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 112 Csésze liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 Csésze mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és tegyünk papírkapszlit a muffin sütőformába.

2. Lépés

Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat egy nagy tálba. Keverjünk hozzá két tojást, a cukrot, az olajat és a vaníliakivonatot alaposan. Nagyon fontos, hogy az alma és az olaj keveréke ne legyen túl száraz, mert akkor a muffinok szárazak és morzsálódnak majd.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

4. Lépés

Öntsük hozzá a lisztes keveréket az almakhoz és keverjük össze, amíg az összetevők jól el nem keverednek. Megjegyzem, nem szabad a tésztát túl sokáig keverni, mert akkor a muffinok nem lesznek olyan puha és könnyű textúrájúak.

5. Lépés

Adjuk hozzá a mazsolát az almás keverékhez és dolgozzuk el benne. Számomra a mazsola douceurjának és a fahéj illatának megjelenése az, amikor tudom, hogy a muffin tésztám tökéletes.

6. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a kész muffin formákba, majdnem a tetejükig.

7. Lépés

Süssük az almás-fahéjas muffinokat 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új