Forrás: Pixabay: RitaE
Karácsonyi almás krémes
Mindig is szerettem a hagyományos omlós, almás süteményeket, de évek óta keresgéltem egy különleges twisttel bíró receptet a karácsonyi asztalra. Az almás krémes pont ezt az újító, mégis hagyományőrző ízvilágot hozza el, amiért a családom is odavan.
Hozzávalók
- 8 nagy savanykás alma
- 1 Csésze puha vaj
- 1 Csésze cukor
- 2 tojás
- 2 Csésze liszt
- 1⁄2 Csésze kakaóbombocska
- 1 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 Csésze tej
- 1 tábla csokoládé
- 1 csoda krémpor
Eljárás
Először is mossuk meg és héjazzuk meg az almákat (0. tipp: egy jó konyhai eszköz segítségével könnyebb dolga legyen), majd daraboljuk kis kockákra és tegyük félre.
Keverjük el a vajat és a cukrot egy nagy tálban (1. tipp: a puha vaj sokkal könnyebben keveredik a cukorral).
Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport, és dolgozzuk össze őket.
Adjunk hozzá a tejet, és keverjük simára.
Az előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig süthetjük, vagy amíg a tészta be nem szilárdul
Közben készítsük el a krémet a csomagoláson található utasítások szerint (3. tipp: hűtsük le a krémet a sütés végéig, hogy ne olvadjon azonnal a forró tortára).
Mikor a tészta már teljesen kihűlt, öntsük rá a krémet és szórjuk meg reszelt csokoládéval (4. tipp: mindig használjunk jó minőségű csokoládét a díszítéshez).
Tálaláskor kínáljunk hozzá tejszínhabot, a legfinomabb eredmény érdekében!