HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Karácsonyi almás krémes

Mindig is szerettem a hagyományos omlós, almás süteményeket, de évek óta keresgéltem egy különleges twisttel bíró receptet a karácsonyi asztalra. Az almás krémes pont ezt az újító, mégis hagyományőrző ízvilágot hozza el, amiért a családom is odavan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 8 nagy savanykás alma Hozzáadott
  • 1 Csésze puha vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze kakaóbombocska Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 tábla csokoládé Hozzáadott
  • 1 csoda krémpor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg és héjazzuk meg az almákat (0. tipp: egy jó konyhai eszköz segítségével könnyebb dolga legyen), majd daraboljuk kis kockákra és tegyük félre.

2. Lépés

Keverjük el a vajat és a cukrot egy nagy tálban (1. tipp: a puha vaj sokkal könnyebben keveredik a cukorral).

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport, és dolgozzuk össze őket.

4. Lépés

Adjunk hozzá a tejet, és keverjük simára.

5. Lépés

Az előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig süthetjük, vagy amíg a tészta be nem szilárdul

6. Lépés

Közben készítsük el a krémet a csomagoláson található utasítások szerint (3. tipp: hűtsük le a krémet a sütés végéig, hogy ne olvadjon azonnal a forró tortára).

7. Lépés

Mikor a tészta már teljesen kihűlt, öntsük rá a krémet és szórjuk meg reszelt csokoládéval (4. tipp: mindig használjunk jó minőségű csokoládét a díszítéshez).

8. Lépés

Tálaláskor kínáljunk hozzá tejszínhabot, a legfinomabb eredmény érdekében!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új