HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Karácsonyi borleves
Tökéletes előétel az ünnepi ebédhez vagy vacsorához. A legjobb benne, hogy nagyon finom, és pikk-pakk elkészül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 5 dl víz
- 4 dl édes fehérbor
- 4 ks szegfűszeg
- 1 ks Fahéj
- 1 ks citromhéj
- 7 ks tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 200 ml habtejszín
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A vizet és a bort egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és a citrom héját. Kis lángon felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.
2. Lépés
Közben a tojássárgáját, a cukrot és a habtejszínt kikeverjük egy kis fazékban. Átszűrjük boros vizet, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Először csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól keverjük ki. Kis lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig főzzük.
3. Lépés
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
nem szep szine galuskanak!