HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/mm80aJbKSjLNKM0kz0S-/6d0e2070ef25e8e8b87e963a7ff7c5.jpeg)
Forrás: bdspnimage from Getty Images
Karácsonyi dió golyók
Ízletes, sütés nélküli és egészséges diós golyók.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
30
- 200 g Darált diófélék
- 180 g Porcukor
- Citromlé és héj
- rum ízlés szerint
- Zabpehely a golyók bevonásához
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a darált diót a porcukorral.
2. Lépés
Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és öntsük hozzá a citromlevet. A megfelelő karácsonyi hatás elérése érdekében én személy szerint egy kis rumot adok a keverékhez. Keverjünk össze mindent jól, és hagyjuk állni egy ideig.
3. Lépés
Formázzunk a keverékből kis golyókat (én mindig készítek egy tál vizet, amibe belemártom a kezem - ez segít a golyók formázásánál, mert így nem ragad a keverék a kezemhez).
4. Lépés
Ezután hempergessük meg a golyókat zabpehelylisztben.