HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Silviarita

Karácsonyi mézeskalács ostya

Ez az ostyás mézeskalács receptje, amelyet minden évben karácsonykor készítek a családomnak és a barátaimnak. Még mindig emlékszem a meghitt téli napokra, amikor a nagymamámmal a konyhában álltunk, hogy megsüssük ezeket a finom mézeskalácsokat. Az ostyás mézeskalácsot, mint Nürnbergben, könnyű megsütni, és ízletes és finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25

Összetevők:

  • 300 g Méz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Táska mézeskalácspor Hozzáadott
  • 100 g Kandírozott citromhéj Hozzáadott
  • 100 g kandírozott narancshéj Hozzáadott
  • 100 g őrölt mogyoró Hozzáadott
  • 50 közepes méret ostya Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • Csokoládé cukormáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A mézeskalács ostyák elkészítéséhez melegítsük fel a mézet, a cukrot és a vajat egy serpenyőben, amíg minden fel nem oldódik. Közben itt-ott keverjük meg a keveréket, hogy semmi ne égjen meg.

2. Lépés

Ha a keverék kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Ha még forrón adjuk hozzá a tojásokat, a keverék megdermedhet, ezért vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert. Használjon habverőt, hogy minden jól összekeveredjen, és ne legyenek csomók.

4. Lépés

Adjuk a mézes keveréket a lisztes keverékhez, és jól gyúrjuk össze. A tésztának ragadósnak, de nem túl nedvesnek kell lennie. Ha túl száraznak tűnik, egyszerűen adjunk hozzá néhány csepp vizet.

5. Lépés

A kandírozott citromhéjat, a kandírozott narancshéjat és a darált mogyorót keverjük a tésztába. A keveréknek jól be kell épülnie, és mindennek jól el kell oszlania.

6. Lépés

Terítsük a tésztát az ostyákra. Ez egy trükkös lépés, fontos, hogy egyenletesen oszlassuk el a tésztát, és ügyeljünk arra, hogy ne menjen át a szélén.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és süssük az ostyákat 15-20 percig. A mézeskalácsnak enyhén meg kell barnulnia a szélein, de nem szabad megégnie.

8. Lépés

Amíg a mézeskalács hűl, keverjük össze a porcukrot és a citromlevet a mázhoz. A máznak sűrűnek, de kenhetőnek kell lennie.

9. Lépés

A kihűlt mézeskalács ostyákat bevonjuk a mázzal vagy csokoládémázzal, és hagyjuk megszáradni. Tökéletes sós karácsonyi keksz az egész család számára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új