HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ha11ok

Karácsonyi Nutellás linzerkarikák

Minden évben előkerül nálunk ez a recept a karácsonyi ünnepek alatt, és mindig sikert arat a vendégeknél. Az állagát és finom nyári hazai ízeit mindenki imádja. Az alap receptjét a nagymamámtól tanultam, és azóta minden évben én készítem el a családnak. Mutatós és finom sütemény, mely a karácsonyi hangulatot tökéletesen megteremti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 5 dkg Mandula Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 12 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 10 dkg Nutella Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az első lépés, hogy a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Személyes tapasztalat, hogy mindig szebb és puhább lesz a tészta, ha a lisztet előtte átszitáljuk.

2. Lépés

A liszthez hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, az összevágott mandulákat, a sót és a citromhéjat. Kezdjük el gyúrni a tésztát, míg teljesen össze nem áll. Ha túl ragacsosnak érezzük, nyugodtan adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Ha pedig túl száraz, akkor egy kis vaj hozzáadásával lehet puhítani.

3. Lépés

A tésztát ezután letakarva, de a hűtőben pihenni hagyjuk kb. 30 percig. Ez a lépés hasznos a tészta szilárdságának növelésében, így könnyebben fogunk tudni vele dolgozni.

4. Lépés

A tésztából dió nagyságú darabokat veszünk, lisztezett felületen az ujjainkkal lapítjuk, majd kiszaggatjuk a karikákat.

5. Lépés

A tésztákat előmelegített sütőben, 180°C-on 10-12 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy az alacsonyabb hőfokon több ideig sütve finomabb és omlósabb lesz a linzer.

6. Lépés

Amikor a linzerek kihűltek, a karikák közé kanalazzunk egy kis Nutellát, majd óvatosan összeragasztjuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új