HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi puding

A karácsonyi puding elkészítése hagyományom legjobban várt része. Évről-évre mindig izgalmas pillanat, amikor végre kibontom a pudingot a főzőkendőből, és megszagolom a karácsony illatát.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g szárított gyümölcs (pl. mazsola, datolya szárított cseresznye) Hozzáadott
  • 1 narancs leve és héja Hozzáadott
  • 100 g tojássárgája Hozzáadott
  • 100 g szép világos barna cukor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 50 g mogyoró Hozzáadott
  • 50 g Mandula Hozzáadott
  • Késhegynyi fahéj Hozzáadott
  • Késhegynyi szegfűszeg Hozzáadott
  • Késhegynyi szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Csésze rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A gyümölcsöket, a narancslé és héj felét, a rumot egy nagy tálba tesszük, és lefedjük éjszakára. Elengedhetetlen, hogy hagyjuk, hogy a gyümölcsök elképesztően gazdag és aromás ízeket nyerjenek.

2. Lépés

Másnap keverjük össze a sót, a cukrot, a fűszereket és a vajat, ezáltal kialakítva a hagyományos puding alapját.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a mogyorót és a mandulát, és keverjük össze. Ha szükségesnek érzed, bátran adj hozzá egy kis rumot, hogy a tészta könnyű és lágy legyen.

4. Lépés

A pudingmasszát tedd főzőkendőbe vagy pudingformába, majd gőzöljük kb. 5-6 órán keresztül. Megjegyezném, hogy döntő a hosszú főzési idő ahhoz, hogy a puding igazán különleges legyen.

5. Lépés

Hagyd kihűlni, majd tárold hűvös helyen. Szerintem jobb, ha néhány héttel, de legalább egy héttel korábban elkészítjük karácsony előtt, így az ízek igazán összeérnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új