HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Karácsonyi pulykasült

Ez az ízletes és zamatos pulykasült recept a karácsonyi ünnepségek állandó kedvencévé vált. Már többször elkészítettem, és mindig lenyűgözött. A sült tökéletesen puha és szaftos lesz, a fűszerek kombinációja pedig csodálatosan ünnepi ízt ad neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 nagy pulykamell Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 narancs Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 kis Egy csokor kakukkfű Hozzáadott
  • 1 kis Csokor rozmaring Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

1. a karácsonyi pulykasülthez kezdjük azzal, hogy a pulykamellet sóval és borssal fűszerezzük. Javaslom, hogy bőségesen fűszerezzük, hogy az ízek jól átjárják.

2. Lépés

Hámozza meg és vágja durvára a narancsot és a hagymát, a fokhagymát pedig aprítsa fel. Ezeket a fűszernövényekkel együtt terítse a pulykamell bőrébe. Úgy tapasztaltam, hogy ez a keverék kellemes ízt ad a pulykamellnek.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük meg benne a pulykamellet. Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, hogy a bőr szép ropogós legyen.

4. Lépés

Tegye a megpirított pulykamellet egy sütőformába, és öntse rá a csirkealaplevet és a fehérbort. Csepegtesse meg mézzel. Higgye el, a méz csodálatos édességet ad a sültnek, és a bőrt extra ropogóssá teszi.

5. Lépés

Helyezze a sültet 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse kb. 2 órán át, rendszeresen locsolja meg a szaftjával. A folyamatos kenegetésnek köszönhetően a sült szaftos és ízletes marad. Tálalja a karácsonyi pulykasültet az ünnepi időszakban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új