HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: vandenhoff

Karácsonyi Rakott Csirkemell

Egy igazán ünnepi, mégis könnyen elkészíthető karácsonyi fogás, amit az egész család imádni fog. Az ízek harmóniája, a csirkemell szaftossága és a rakott étel kényelmes preparációja teszi ezt a receptet a karácsonyi asztal központjává.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsréteg

  • 600 g csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 csapott tk Hozzáadott

Sajtos réteg

  • 200 g reszelt trappista sajt Hozzáadott
  • 200 g krémsajt Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
  • 2 ek petrezselyemzöld Hozzáadott

Zöldséges réteg

  • 1 ks nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks nagy paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket klopfoljuk ki, sózzuk meg, és tegyük félre.

2. Lépés

Készítsük el a sajtos réteget. A krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt és a petrezselyemzöldet keverjük össze.

3. Lépés

A zöldséges réteghez a hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot vágjuk apróra, majd sózzuk meg és borsozzuk meg.

4. Lépés

Összeállítás: tegyünk egy réteg húst a tűzálló tálat aljára, majd erre egy réteg sajtos krémet, végül pedig a zöldséges keveréket. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

5. Lépés

Fedjük le alufóliával, és süssük 200 fokon 40 percig.

6. Lépés

Vedd le a fóliát, és süss további 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek