Forrás: Pixabay: vandenhoff
Karácsonyi Rakott Csirkemell
Egy igazán ünnepi, mégis könnyen elkészíthető karácsonyi fogás, amit az egész család imádni fog. Az ízek harmóniája, a csirkemell szaftossága és a rakott étel kényelmes preparációja teszi ezt a receptet a karácsonyi asztal központjává.
Hozzávalók
Húsréteg
- 600 g csirkemell filé
- 1 csapott tk só
Sajtos réteg
- 200 g reszelt trappista sajt
- 200 g krémsajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek petrezselyemzöld
Zöldséges réteg
- 1 ks nagy fej hagyma
- 2 ks nagy paprika
- 2 ks paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
Eljárás
A csirkemelleket klopfoljuk ki, sózzuk meg, és tegyük félre.
Készítsük el a sajtos réteget. A krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt és a petrezselyemzöldet keverjük össze.
A zöldséges réteghez a hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot vágjuk apróra, majd sózzuk meg és borsozzuk meg.
Összeállítás: tegyünk egy réteg húst a tűzálló tálat aljára, majd erre egy réteg sajtos krémet, végül pedig a zöldséges keveréket. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Fedjük le alufóliával, és süssük 200 fokon 40 percig.
Vedd le a fóliát, és süss további 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.