HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: vandenhoff

Karácsonyi Rakott Csirkemell

Egy igazán ünnepi, mégis könnyen elkészíthető karácsonyi fogás, amit az egész család imádni fog. Az ízek harmóniája, a csirkemell szaftossága és a rakott étel kényelmes preparációja teszi ezt a receptet a karácsonyi asztal központjává.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húsréteg

  • 600 g csirkemell filé Hozzáadott
  • 1 csapott tk Hozzáadott

Sajtos réteg

  • 200 g reszelt trappista sajt Hozzáadott
  • 200 g krémsajt Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
  • 2 ek petrezselyemzöld Hozzáadott

Zöldséges réteg

  • 1 ks nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks nagy paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket klopfoljuk ki, sózzuk meg, és tegyük félre.

2. Lépés

Készítsük el a sajtos réteget. A krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt és a petrezselyemzöldet keverjük össze.

3. Lépés

A zöldséges réteghez a hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot vágjuk apróra, majd sózzuk meg és borsozzuk meg.

4. Lépés

Összeállítás: tegyünk egy réteg húst a tűzálló tálat aljára, majd erre egy réteg sajtos krémet, végül pedig a zöldséges keveréket. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

5. Lépés

Fedjük le alufóliával, és süssük 200 fokon 40 percig.

6. Lépés

Vedd le a fóliát, és süss további 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új