HIRDETŐ

Karácsonyi rakott csirkemell

Könnyen elkészíthető ünnepi finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg csirkemellfilé Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg füstölt sajt Hozzáadott
  • 10 dkg sajt Hozzáadott
  • 10 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 1 ek margarin Hozzáadott
  • ételízesítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket vékony szeletekre vágva még előző este tejbe áztatjuk. (ebbe belekerül a zúzott fokhagyma is)

2. Lépés

Másnap 3 tányérban panírszerűen elosztjuk a lisztet, felvert-ételízesítős-szerecsendiós tojásokat és a reszelt sajtot.

3. Lépés

Egy sütőtálat pedig kikenünk margarinnal. Majd a filéket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Ezeket egyből a sütőtálba rakjuk és megtöltjük a tálat.

4. Lépés

Végül mikor már elfogyott a hús, a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új