HIRDETŐ
Karácsonyi rakott csirkemell
Könnyen elkészíthető ünnepi finomság.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 80 dkg csirkemellfilé
- 6 ks tojás
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 dkg sajt
- 10 dkg finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ek margarin
- ételízesítő
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágva még előző este tejbe áztatjuk. (ebbe belekerül a zúzott fokhagyma is)
2. Lépés
Másnap 3 tányérban panírszerűen elosztjuk a lisztet, felvert-ételízesítős-szerecsendiós tojásokat és a reszelt sajtot.
3. Lépés
Egy sütőtálat pedig kikenünk margarinnal. Majd a filéket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Ezeket egyből a sütőtálba rakjuk és megtöltjük a tálat.
4. Lépés
Végül mikor már elfogyott a hús, a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.