HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : MichaelBrilot

Karácsonyi speculoos torta

Szenvedélyes pékként és a karácsonyi ízek szerelmeseként mindig új recepteket próbálok ki. Ez a speculoos torta egy abszolút csúcspont. Egyesíti a speculoos keksz klasszikus ízét egy krémes töltelékkel - tökéletes kombináció a téli szezonban. Nemcsak a családom kedvence, de karácsonyi rendezvényeken is szívesen látott ajándék.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A padlóra:

  • 200 Gram Speculoos keksz Hozzáadott
  • 100 Gram vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 Gram mascarpone Hozzáadott
  • 250 Gram tejszínhab Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • Egy bio citrom héja Hozzáadott
  • Választható: apróra vágott pisztácia és spekulátus a díszítéshez. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A speculoos torta elkészítéséhez kezdjük az alap elkészítésével. A speculoos kekszet turmixgépben finomra morzsoljuk. Egy kis tipp: egy fagyasztózacskót és sodrófát is használhat a keksz morzsolásához.

2. Lépés

Olvassza meg a vajat egy kis serpenyőben vagy a mikrohullámú sütőben, és keverje a kekszmorzsához. Nyomkodjuk a keveréket egy sütőpapírral bélelt, szivacsos formába (Ø 26 cm), és hűtsük ki.

3. Lépés

A töltelékhez a tejszínt kézi mixerrel verjük kemény habbá. Ügyeljünk arra, hogy a tejszín nagyon hideg legyen, így könnyebb lesz a habverés.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Azt javaslom, hogy itt lassan haladjunk, hogy elkerüljük a csomósodást.

5. Lépés

Ezután a tejszínhabot a mascarponés keverékhez keverjük.

6. Lépés

A krémet egyenletesen kenje el a kekszes alapon, és tegye a tortát legalább négy órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

7. Lépés

Tálalás előtt megszórhatja a spekulátortort apróra vágott pisztáciával vagy spekulátormorzsával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új