:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/LN4Y3gQ__2K1-p4Rehzy/649676686d45a0094a90a523dd95b9.png)
Forrás: canva
Karácsonyi zserbó szelet
Imádom a karácsonyi időszakot, és hozzá tartoznak azok az illatok és ízek, amelyek tradicionálisan jellemzik ezt az évszakot. Az egyik legnagyobb kedvencem a karácsonyi zserbó, amely elkészítésével elkezdődik számomra a karácsonyi szezon.
Hozzávalók
- 500 g önserkentő liszt
- 3 ks tojás
- 200 g porcukor
- 1 Csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 200 g darált dió
- 200 g baracklekvár
- 200 g étcsokoládé
Eljárás
Preparálás: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadunk minden hozzávalót a baracklekvár és a csokoládé kivételével. A csokoládét kisebb kockákra daraboljuk. A tészta kissé ragacsos lesz, ez így van rendjén, csak így lesz igazán finom.
Sütés: Három, egyforma részre osztjuk a tésztát és vékonyan kinyújtjuk. A lapokat egymásra helyezzük, úgy, hogy a közöttük a baracklekvárt kenjük el. Amikor a három réteg össze van állítva, az egészet 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük legalább fél órára.
Tálalás: Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd az étcsokoládét megolvasztjuk és bevonjuk vele a tetejét. Majd négyzetre vágjuk.