HIRDETŐ

Forrás: canva

Karácsonyi zserbó szelet

Imádom a karácsonyi időszakot, és hozzá tartoznak azok az illatok és ízek, amelyek tradicionálisan jellemzik ezt az évszakot. Az egyik legnagyobb kedvencem a karácsonyi zserbó, amely elkészítésével elkezdődik számomra a karácsonyi szezon.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g baracklekvár Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

118 perc.
1. Lépés

Preparálás: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadunk minden hozzávalót a baracklekvár és a csokoládé kivételével. A csokoládét kisebb kockákra daraboljuk. A tészta kissé ragacsos lesz, ez így van rendjén, csak így lesz igazán finom.

2. Lépés

Sütés: Három, egyforma részre osztjuk a tésztát és vékonyan kinyújtjuk. A lapokat egymásra helyezzük, úgy, hogy a közöttük a baracklekvárt kenjük el. Amikor a három réteg össze van állítva, az egészet 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tesszük legalább fél órára.

3. Lépés

Tálalás: Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd az étcsokoládét megolvasztjuk és bevonjuk vele a tetejét. Majd négyzetre vágjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek