Karakteres Kókuszos muffin
Bár mindig is szerettem a kókuszt, valamiért soha nem jutott eszembe, hogy kókuszos muffint készítsek. Amikor először elkészítettem ezt a receptet, hihetetlenül élveztem a gyors és egyszerű elkészítést, és még jobban a végeredményt. Közvetlen tapasztalatomból azt tudom ajánlani, hogy a kókuszt ne hagyjuk ki, mert az adja a muffin karakteres ízét, és ezt követően nem hiányzik a süteményből semmi más. Ráadásul ez a recept 12 muffint ad, ami tökéletes a családi összejövetelekhez vagy ünnepekre.
Hozzávalók
- 275 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g vaj
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 200 ml tej
- 100 g reszelt kókusz
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tegyél muffinpapírokat 12 lyukú muffinsütőbe.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót nagy tálban. Figyelj arra, hogy a sütőport alaposan elkeveredjen a lisztben, mert ennek hiányában a muffinok nem lesznek tökéletesen puhák és könnyűek.
Egy másik tálban keverd össze a olvasztott vajat és a cukrot. Adj hozzá egyenként tojást, majd fokozatosan add hozzá a tejet. Győződj meg róla, hogy mindent alaposan elkevertél, mert a tésztában maradt cukor-darabok az elkészült muffinokban is megmaradhatnak.
Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd adjuk hozzá a reszelt kókuszt. Figyelj, hogy a kókuszt ne keverd túl, mert a félresikerült adagok a végeredményben mosódást okozhatnak.
Ossza el a tésztát a muffinsütő edényekben, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnára sültnek nem tűnnek.
Tartsd szemmel a süteményeket, mert a muffinok könnyen megégnek a tetején, és ez jelentősen ronthatja az ízüket.
Hagyd őket hűlni a sütőn kívül, majd élvezd a finom, házi kókuszos muffinjaidat!