HIRDETŐ

Forrás: facebook

Karakteres Tarhonyás Hús zöldségekkel

A tarhonya hús egy hagyományos magyar fogás, melyet a tarhonya apróbb tészta formájának köszönhetően karakteres textúra jellemzi. A hússal és zöldségekkel fantasztikusan harmonizál, míg a fűszerek kihozzák a legtöbbet ebből a laktató ételből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g tarhonya Hozzáadott
  • 500 g sertéshús (karaj vagy comb) Hozzáadott
  • 2 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 1 nagy szál répa Hozzáadott
  • 1 nagy szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • Só, őrölt bors pirospaprika és kömény ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott zöldségeket (hagyma, répa, petrezselyemgyökér, paprika, paradicsom). Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a húst és pirítsuk tovább.

2. Lépés

Ha a húsok kifehéredtek, szórjuk meg pirospaprikával, borsozzuk és sózzuk, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Fedjük le, és lassú tűzön főzzük addig, míg a hús megpuhul.

3. Lépés

Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a tarhonyát. Ha kell, adjunk még hozzá vizet. A tarhonyának kb. 20-30 perc alatt kell megpuhulnia.

4. Lépés

Közepes tűzön, lefedve főzzük addig, míg a tarhonya megpuhul, és az összes víz elpárolog. Ha szükséges, sózzuk, vagy adjunk hozzá még néhány fűszert.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új