Forrás: facebook
Karakteres Tarhonyás Hús zöldségekkel
A tarhonya hús egy hagyományos magyar fogás, melyet a tarhonya apróbb tészta formájának köszönhetően karakteres textúra jellemzi. A hússal és zöldségekkel fantasztikusan harmonizál, míg a fűszerek kihozzák a legtöbbet ebből a laktató ételből.
Hozzávalók
- 500 g tarhonya
- 500 g sertéshús (karaj vagy comb)
- 2 nagyobb fej hagyma
- 1 nagy szál répa
- 1 nagy szál petrezselyemgyökér
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 100 ml olaj
- Só, őrölt bors pirospaprika és kömény ízlés szerint
Eljárás
A húst tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott zöldségeket (hagyma, répa, petrezselyemgyökér, paprika, paradicsom). Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a húst és pirítsuk tovább.
Ha a húsok kifehéredtek, szórjuk meg pirospaprikával, borsozzuk és sózzuk, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Fedjük le, és lassú tűzön főzzük addig, míg a hús megpuhul.
Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a tarhonyát. Ha kell, adjunk még hozzá vizet. A tarhonyának kb. 20-30 perc alatt kell megpuhulnia.
Közepes tűzön, lefedve főzzük addig, míg a tarhonya megpuhul, és az összes víz elpárolog. Ha szükséges, sózzuk, vagy adjunk hozzá még néhány fűszert.