HIRDETŐ

Karamellizált Szilvagombóc Torta

Ez a torta a hagyományos szilvagombóc ízeit ötvözi egy látványos sütemény formájában. A finom krumplis tészta, a karamellizált szilva és a morzsás krém tökéletes harmóniát alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 500 g sütpotato Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 150 g búzaliszt Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Töltelék:

  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott

Morzsás krém:

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

A tésztához a krumplit megfőzzük, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Az élesztőt egy kevés langyos vízben feloldjuk, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a krumplipürét is, és összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és hagyjuk kelni 30 percig.

3. Lépés

Közben a szilvákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben olvasszuk meg a cukrot, majd dobjuk rá a szilvákat, és karamellizáljuk őket.

4. Lépés

A langyos tésztát nyújtsuk ki egy tortaformába, majd szórjuk meg a szilvával. Újabb 30 percig hagyjuk kelni.

5. Lépés

A morzsás krémhez a vajat elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral, majd fahéjjal ízesítjük. A morzsás keveréket szórjuk a tortára.

6. Lépés

Előmelegített sütőben 180°C-on süssük a tortát kb. 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új