HIRDETŐ

Forrás: maxlashcheuski from Canva

Karamellkrém

A karamellkrém receptje, amely palacsinta töltelékként, puding vagy desszertek kísérőjeként használható. Gyakran készítem családi ünnepségekre, és mindig nagy kedvenc. Szeretem a finom karamellás aromáját és a telt ízét, amely egyszerre édes és enyhén kesernyés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 60 ml Vizek Hozzáadott
  • 500 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 1 Kanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével, mivel a főzési folyamat elég gyors lehet, és nem szabad elhagyni a tűzhelyet.

2. Lépés

Egy legalább 2 literes lábasban keverje össze a cukrot és a vizet, és főzze közepesen magas hőfokon, amíg a cukor feloldódik, és a keverék barnulni kezd.

3. Lépés

Közben tegye a tejszínhabot egy másik lábasba, és alacsony hőfokon melegítse fel. Amint a karamell megfelelő színt kapott, csökkentse a hőfokot, és óvatosan öntse bele a forró tejszínt. Legyünk óvatosak, a keverék hevesen fröccsenhet.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük addig, amíg a karamell feloldódik a krémben, és a keverék sima lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek