:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4UBSYqBraMjMryOACjLg/42629d56368ae22c620b0c00bdd2c4.jpeg)
Forrás: maxlashcheuski from Canva
Karamellkrém
A karamellkrém receptje, amely palacsinta töltelékként, puding vagy desszertek kísérőjeként használható. Gyakran készítem családi ünnepségekre, és mindig nagy kedvenc. Szeretem a finom karamellás aromáját és a telt ízét, amely egyszerre édes és enyhén kesernyés.
Hozzávalók
- 200 g Cukor
- 60 ml Vizek
- 500 ml Tejszínhab
- 1 Kanál vanília kivonat
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével, mivel a főzési folyamat elég gyors lehet, és nem szabad elhagyni a tűzhelyet.
Egy legalább 2 literes lábasban keverje össze a cukrot és a vizet, és főzze közepesen magas hőfokon, amíg a cukor feloldódik, és a keverék barnulni kezd.
Közben tegye a tejszínhabot egy másik lábasba, és alacsony hőfokon melegítse fel. Amint a karamell megfelelő színt kapott, csökkentse a hőfokot, és óvatosan öntse bele a forró tejszínt. Legyünk óvatosak, a keverék hevesen fröccsenhet.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük addig, amíg a karamell feloldódik a krémben, és a keverék sima lesz.