HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sophkins

Karfiol főzelék

Én nagyon szeretem a karfiol főzeléket, mert egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul nagyon finom is. Az alábbi receptet gyakran használom, és mindig nagy sikert arat

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Az előkészítés során mossuk meg a karfiolt, és szedjük kisebb rózsákra. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ezekkel az apróságokkal majd a karfiol ízét fogjuk fokozni.

2. Lépés

Főzés: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg az aranybarnára színeződik. Ezután fokozatosan öntsük hozzá a tejet, közben keverjük, hogy csomómentes legyen. Adjuk hozzá a karfiolt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Főzzük addig, míg a karfiol megpuhul, kb. 15-20 percig. Fontos, hogy ne főzzük túl a karfiolt, mert akkor szétesik, azaz ideális, ha kissé roppanós marad.

3. Lépés

Tálalás: Tálaláskor mindenképpen melegen szolgáld fel, és friss petrezselyemmel, vagy főtt tojással is díszítheted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új