HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sophkins

Karfiol főzelék

Én nagyon szeretem a karfiol főzeléket, mert egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul nagyon finom is. Az alábbi receptet gyakran használom, és mindig nagy sikert arat

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Az előkészítés során mossuk meg a karfiolt, és szedjük kisebb rózsákra. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ezekkel az apróságokkal majd a karfiol ízét fogjuk fokozni.

2. Lépés

Főzés: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, amíg az aranybarnára színeződik. Ezután fokozatosan öntsük hozzá a tejet, közben keverjük, hogy csomómentes legyen. Adjuk hozzá a karfiolt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Főzzük addig, míg a karfiol megpuhul, kb. 15-20 percig. Fontos, hogy ne főzzük túl a karfiolt, mert akkor szétesik, azaz ideális, ha kissé roppanós marad.

3. Lépés

Tálalás: Tálaláskor mindenképpen melegen szolgáld fel, és friss petrezselyemmel, vagy főtt tojással is díszítheted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek