HIRDETŐ

Karfiolfasírt

A karfiolfasírt egy egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos húsfasírthoz. Elkészítése egyszerű és gyors, így tökéletes választás a hét minden napjára. Tálalhatjuk főételként vagy köretként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A karfiolt mossuk meg, és kisebb rózsáira szedjük szét. Egy lábasban főzzük meg a karfiolt, amíg megpuhul. Szűrjük le a vizet, és hagyjuk a karfiolt kihűlni.

2. Lépés

Amíg a karfiol hűl, egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a karfiolt, és óvatosan keverjük össze, hogy minden rózsa jól bevonódjon.

3. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, és adjunk hozzá egy kis olajat. A bevonatú karfiolt óvatosan helyezzük a serpenyőbe, és pirítsuk aranybarnára mindkét oldalát. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új