Forrás: canva:taiftin
Karfiolos csirkemell
Az elkészítése egyszerű, és ha minden összetevőt előre előkészítek, rövid idő alatt kész is a finom vacsora.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 1 Fej karfiol
- só, bors ízlés szerint
- 3 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál Kurkuma
Eljárás
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Folyamatos keverés mellett pároljuk, míg üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a kurkumát, majd keverjük össze.
Ezt követően adjuk hozzá a csirkemellet, és közepes lángon süssük mindkét oldalát.
Amíg a csirkemell sül, a karfiolt daraboljuk rózsáira, majd mossuk át.
Ha a csirkemell mindkét oldala megpirult, adjuk hozzá a karfiolt, keverjük össze, majd fedjük le, és pároljuk további 15-20 percig.
Ha a karfiol megpuhult, az étel késznek tekinthető.