HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : sardenacarlo

Kávés keksz recept

Ezek a kávés kekszek tökéletesek minden olyan napra, amikor valami igazán különlegeset szeretne magának. Erős aromájukkal és finom ízükkel páratlan ízélményt nyújtanak. Szenvedélyes kávérajongóként és amatőr pékként már sokszor elkészítettem ezt a receptet, és mindig észrevettem, milyen jól esik a családnak és a barátoknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 Csésze vaj (puha) Hozzáadott
  • 112 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • 3 Tablespoon instant kávépor Hozzáadott
  • 212 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 Teáskanál Hozzáadott
  • Csokoládémáz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kávés keksz sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Én úgy találtam, hogy a sütőpapírral a legtisztább és legegyszerűbb eredményt kaptam.

2. Lépés

Egy nagy tálban addig verjük a megpuhított vajat és a cukrot, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és az instant kávéport. Az instant kávé adja a kekszek egyedi ízét.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd lassan adja hozzá a vajas keverékhez. Ügyeljünk arra, hogy minden jól el legyen keverve.

4. Lépés

Formázza meg a tésztát, és helyezze az előkészített sütőlemezre. Minden kekszre kb. 1 evőkanálnyi tésztát kell tenni, és elegendő helyet kell hagyni közöttük, mivel sütés közben kitágulnak.

5. Lépés

Süssük a kekszeket körülbelül 10-15 percig, vagy amíg a szélei aranybarnára sülnek. Lehet, hogy a közepük még egy kicsit puhának tűnik, de ez nem baj - ahogy hűlnek, megkeményednek.

6. Lépés

Vegye ki a kávés kekszet a sütőből, és hagyja 5 percig hűlni a tálcán, majd tegye át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

7. Lépés

A kihűlt kávés kekszeket csokoládémázzal is bevonhatjuk az extra édes hatás érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új