HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Kefíres lángos
Lángost nem csak egyféleképpen lehet elkészíteni. Az egyik legsikeresebb változata a kefíres lángos, melynek fortélyát itt ismerheted meg.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 150 ml langyos víz
- 150 ml kefir
- 1⁄2 kocka friss élesztő
- 1⁄2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só
- 500 g liszt
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 10-15 percig.
2. Lépés
A lisztet, a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, a felfuttatott élesztőt, és sima tésztát gyúrunk.
3. Lépés
Gyúrás után a tésztát takarjuk le, és kelesszük egy órán keresztül. Ezután golyókat formázunk belőle, kenjük le olajjal, és további 30 percig kelesztjük.
4. Lépés
A tésztagolyókat lángos formára nyújtjuk, és olajban kisütjük mindkét oldalát.