Kellemes Gyümölcsös Joghurtos Torta
Ez a finom, gyümölcsös joghurtos torta tökéletes választás, ha valami könnyed üdítőre vágyik az ember. Kellemesen friss, lágy joghurtos krémmel és friss, szezonális gyümölcsökkel megbolondítva ez a torta mindenki számára örömteli élmény lesz.
Hozzávalók
- 1 Csomag keksz morzsa
- 100 g vaj, olvasztva
- 500 g natur joghurt
- 300 ml tejszín
- 150 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 lap Zselatin
- 500 g szezonális gyümölcsök (pl. eper, málna szeder kiwi)
Eljárás
A kekszmorzsát és az olvasztott vajat alaposan keverjük össze. A keveréket nyomkodjuk az aljára és az oldalára egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformában.
A joghurtot, a tejszínt, a kristálycukrot, a citromhéjat és -levet egy nagy tálba öntjük és alaposan összekeverjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd felolvasztjuk és óvatosan hozzáadjuk a joghurtos keverékhez.
A joghurtos krémet a tortaformába öntjük és legalább 3 órán át hűtjük, amíg meg nem dermed.
A tetejére friss, szezonális gyümcsöket helyezünk, majd tálaljuk.