Kellemes pudingos torta
Szereti a süteményeket és a desszerteket, amelyek bőven vannak töltelékkel? Ebben a pudingos fonatban tehát nem spóroltam a töltelékkel
Hozzávalók
Gyakran
- 400 g Simlis tönköly liszt
- 1 csomagolás szárított élesztő
- 200 ml tej
- 25 g nádcukor
- 2 pcs sárgája
- 80 g vaj
- 1 tk Só
Töltelék
- 1 csomagolás csokoládépuding
- 400 ml tej
- 20 g édesítőszer
- 30 g csokoládé
- 30 g vaj
Eljárás
Először készítsük el a tölteléket. A csokoládé pudingot főzzük meg a tejben az édesítőszerrel együtt. Amikor már sűrű, adjuk hozzá a csokoládét és keverjük, amíg elolvad. Végül keverjük hozzá a vajat is.
A pudingot átöntjük egy tálba, lefedjük fóliával és hűtőbe tesszük hűlni.
Melegítsük fel a tejet. A meleg tejbe adjunk hozzá élesztőt, cukrot, olvasztott vajat és tojássárgáját. Keverjük össze. Adjunk hozzá szitált lisztet és sót. Gyúrjuk össze a tésztát. Én kézzel gyúrtam. Amikor a tészta össze van gyúrva, takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk egy órát kelni.
A megkelőtt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.
Nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg a töltelék felével és tekerjük fel bejgli formájába. Ugyanígy dolgozzunk el a tészta másik felével is.
A két keletkezett részt összefonjuk.
Átfordítottam őket a püspöki cipó formájába.
Kenjük meg tojással (én csak a sárgáját használtam).
180 fokon sütjük 15 percig. Ezután lehűtjük a hőmérsékletet 160 fokra. Sütöttem 25 percig, majd áttettem a fonott cipót a tepsire és további 10-15 percig sütöttem.