Forrás: Pixabay
Kellemes Zabpelyhes morzsasüti
Az egyszerű, mégis finom édességek kedvelőinek ajánlom ezt a zabpelyhes morzsasütit. Ez a sütemény azoknak is kitűnő választás, akik figyelnek az egészséges táplálkozásra, hiszen a zabpehely magas rost- és fehérjetartalmával jóllakottság érzetet biztosít. A morzsasüti igazi különlegesség, amelyet a család minden tagja szeretni fog.
Hozzávalók
- 200 g zabpehely
- 100 g liszt
- 150 g cukor
- 150 g vaj
- 1 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
Eljárás
Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a tojást és a vajat, majd gyúrjuk össze az egészet. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Formázzunk kis rudakat a tésztából, majd vágjuk őket kb. 5 cm-es darabokra.
Helyezzük a sütidarabokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.