HIRDETŐ

Forrás: bhfack2 from Getty Images

Kenyér dagasztás nélkül

Egy egyszerű, gyúrás nélküli kenyérrecept, amely minimális munkát igényel, és az eredmény mindig lenyűgöző - gyönyörűen habos kenyér ropogós héjjal és gazdag ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 360 g sima liszt Hozzáadott
  • 10 g Sók Hozzáadott
  • 1 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 350 ml Langyos víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az élesztőt. A házi kenyérsütéssel kapcsolatos hosszú tapasztalatom szerint nagyon fontos, hogy a száraz hozzávalókat megfelelően keverjük össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon a tésztában.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, és keverjük össze egy kanállal, amíg az összes hozzávaló összeáll, és ragacsos tésztát alkot.

3. Lépés

Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk meleg helyen legalább 12-18 órán át kelni.

4. Lépés

4) Amikor a tészta szépen megkelt, tegyük át egy lisztezett sodrófára, és lapítsuk kerek cipóvá. A tészta elég puha, és nem igényel további dagasztást.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és süssük 35-40 percig, amíg a kenyér szépen meg nem világosodik, és a felületén szép ropogós kéreg nem képződik. Ez a lépés a legfontosabb, és személyes tippem, hogy a sütés utolsó 10 percében 5 percenként ellenőrizzük a kenyeret, nehogy megégjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új