Forrás: bhfack2 from Getty Images
Kenyér dagasztás nélkül
Egy egyszerű, gyúrás nélküli kenyérrecept, amely minimális munkát igényel, és az eredmény mindig lenyűgöző - gyönyörűen habos kenyér ropogós héjjal és gazdag ízzel.
Hozzávalók
- 360 g sima liszt
- 10 g Sók
- 1 g Szárított élesztő
- 350 ml Langyos víz
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az élesztőt. A házi kenyérsütéssel kapcsolatos hosszú tapasztalatom szerint nagyon fontos, hogy a száraz hozzávalókat megfelelően keverjük össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, és keverjük össze egy kanállal, amíg az összes hozzávaló összeáll, és ragacsos tésztát alkot.
Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk meleg helyen legalább 12-18 órán át kelni.
4) Amikor a tészta szépen megkelt, tegyük át egy lisztezett sodrófára, és lapítsuk kerek cipóvá. A tészta elég puha, és nem igényel további dagasztást.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és süssük 35-40 percig, amíg a kenyér szépen meg nem világosodik, és a felületén szép ropogós kéreg nem képződik. Ez a lépés a legfontosabb, és személyes tippem, hogy a sütés utolsó 10 percében 5 percenként ellenőrizzük a kenyeret, nehogy megégjen.