HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kenyérlángos

A kenyérlángos egy hagyományos magyar étel, melyet tipikusan az év bizonyos hidegebb hónapjaiban fogyasztanak. Bár a neve nem mutatja, a kenyérlángos bizony egyfajta pizzának is tekinthető, amelyet isteni házi mártás és saját nevű toppingok koronáznak meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g rétesliszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 10 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben.

2. Lépés

Az átszitált lisztet tedd egy tálba, öntsd hozzá az élesztős tejet, majd add hozzá a sót és a vizet. Gyúrd össze a hozzávalókat, és hagyd kelni a tésztát valahol meleg helyen, kb. 1 órán át.

3. Lépés

Miután a tészta megkelt, oszd 8 részre, formázz belőlük lángosokat, majd mindkét oldalukat tedd forró olajba, és süsd őket aranybarnára.

4. Lépés

A kész lángosokat csepegtesd le papírtörlőn, majd dörzsöld meg fokhagymával és szórd meg reszelt sajttal. Tipp: Ha szereted, ízlés szerint teheted rá például szalonnát, sonkát vagy bármilyen más feltétet is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új