HIRDETŐ

Forrás: 5671698 Pixabay

Készítsd el a saját csokoládémázad

Ó, mennyire szeretem látni azokat a csillogó szemeket, amikor a házi süteményt vagy muffint ezzel a gazdag és fényes csokoládémázzal tálalják! Sokszor kipróbáltam már ezt a receptet, és soha nem okozott csalódást. A cukormáz sima, fényes és pont a megfelelő állagú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 3 Tablespoon Erős kávé (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A csokoládémáz recept elkészítéséhez magadnak durván vágd fel a csokoládét. Úgy tapasztaltam, hogy a csokoládé feldarabolása segít abban, hogy egyenletesebben olvadjon fel, és elkerülje a csomósodást.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy kis, nehéz serpenyőben, alacsony lángon. Ne aggódjon, ha egy kis időbe telik - a türelem a kulcsa a sima máznak.

3. Lépés

Ha a vaj megolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, a kávét (ha használunk) és a mézet. Javaslom a kávé hozzáadását, mivel mélyebbé és gazdagabbá teszi a csokoládét, de ez nem kötelező.

4. Lépés

Olvasszuk fel, folyamatosan kevergetve, amíg a keverék sima nem lesz. Ellenálljon a kísértésnek, hogy növelje a hőfokot, hogy felgyorsítsa a folyamatot - nem akarja, hogy a csokoládé megégjen!

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a mázat kb. 5 percig hűlni, hogy kissé besűrűsödjön, mielőtt a süteményre vagy a muffinokra kenné.

6. Lépés

Öntse a csokoládémázat a süteményre vagy a muffinokra, és egyenletesen kenje el. Élvezze szerettei dicséretét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek