HIRDETŐ

Forrás: 5671698 Pixabay

Készítsd el a saját csokoládémázad

Ó, mennyire szeretem látni azokat a csillogó szemeket, amikor a házi süteményt vagy muffint ezzel a gazdag és fényes csokoládémázzal tálalják! Sokszor kipróbáltam már ezt a receptet, és soha nem okozott csalódást. A cukormáz sima, fényes és pont a megfelelő állagú.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 3 Tablespoon Erős kávé (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A csokoládémáz recept elkészítéséhez magadnak durván vágd fel a csokoládét. Úgy tapasztaltam, hogy a csokoládé feldarabolása segít abban, hogy egyenletesebben olvadjon fel, és elkerülje a csomósodást.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat egy kis, nehéz serpenyőben, alacsony lángon. Ne aggódjon, ha egy kis időbe telik - a türelem a kulcsa a sima máznak.

3. Lépés

Ha a vaj megolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, a kávét (ha használunk) és a mézet. Javaslom a kávé hozzáadását, mivel mélyebbé és gazdagabbá teszi a csokoládét, de ez nem kötelező.

4. Lépés

Olvasszuk fel, folyamatosan kevergetve, amíg a keverék sima nem lesz. Ellenálljon a kísértésnek, hogy növelje a hőfokot, hogy felgyorsítsa a folyamatot - nem akarja, hogy a csokoládé megégjen!

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja a mázat kb. 5 percig hűlni, hogy kissé besűrűsödjön, mielőtt a süteményre vagy a muffinokra kenné.

6. Lépés

Öntse a csokoládémázat a süteményre vagy a muffinokra, és egyenletesen kenje el. Élvezze szerettei dicséretét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új